Ta mange bilder

De fleste av oss er vant til å ta mange bilder. Vi legger ut bilder på instagram, deler med venner og generelt fyller opp både mobiler og pc/mac med bilder av alt mulig. Når man er på ferie så vil man gjerne ta mange spennende bilder, men hva skal man ta bilder av? Hva gir deg mest når du kommer hjem?
Topp tips fra meg, en total hobbyfotograf!

Ha folk i fokus

Man kommer hjem med hodet fylt å minner og mange spennende bilder som viser statuer, malerier og spennende bygninger. Det er selvsagt mange spennende bygninger å ta bilde av, men klarer du å fange følelsen som du får når du står der på et bilde?
Noen klarer det, og det er jo flott. Men for de aller fleste av oss vanlige dødelige så blir bilder av bygninger, malerier og lignende kun bleke kopier.

Det er ikke bygningen eller maleriet du vil fange på film, det er opplevelsen. Så tenk på at du skal ha folk i fokus. Reiser du sammen med noen, så få dem til å stille opp på bildet. 10 år senere så vil du sannsynligvis ha glemt hvorfor du likte akkurat det maleriet, men du vil huske at du koste deg med familien/venner.

Bruk god tid

Man kan knipse i vei og være heldig og fange et bilde av noe spennende. Dessverre så er det mer sannsynlig at man vil få mange fine bilder av tommelen din, halve ansikter eller ryggen til folk.
Så selv om vi nordmenn ofte irriterer oss over japanere som står i ro og tar bilder så har de den rette ideen. Husk bare å ta hensyn til folk rundt deg.
Ikke stå midt i veien og vær ekstra høflig.

Lagre bilde eksternt

I dag så trenger man ikke å ha bilder på kamera, man kan laste det opp på dropboks eller i skyen eller andre steder. Da ligger det trygt på en server og skulle man miste telefonen eller noe annet gå galt, så er bildene trygge.
Dette kan koste litt hvis man ikke har WiFi i nærheten, men det kan være verdt pengene. I mange tilfeller så er det enkelt å finne et sted med gratis WiFi, de fleste hoteller tilbyr dette gratis.

Ikke legg ut bilder før du er hjemme

Det er flott å ta bilder og dele med venner, men hvis du bor alene eller hele familien er på tur så bør du vente med bildene til du er kommet hjem. Tyver, svindlere og andre holder øye med Facebook sider og Instagram profiler for å se hvor folk er. Så hvis du legger ut mange bilder fra en tur i Paris så risikerer du at uvedkommende ser dem.