Topp tips for en god ferie

Enhver nettside som snakker om reiseskildringer må trekke komme med topp tips. Så jeg må selvsagt komme med mine topp tips. Litt utradisjonelle for en nettside med fokus på reiser, men det hadde vært kjedelig om alt var like tradisjonelt.

Ta med deg rent undertøy

Når vi pakker til en ferie så fyller man kofferten med alt som trengs, som bukser og pentøy, svømmetøy og annet hvis man skal dit. Men det som mange glemmer er å ta med seg nok undertøy. Du har alltid behov for mer undertøy enn du tror, spesielt hvis du skal være borte lenge. Man kan jo alltids skylle opp undertøyet i litt såpe, men hvis man bruker feil såpe så kan dette irritere huden på akkurat de verste stedene. Ikke akkurat der du ønsker å få utslett eller begynne å klø. Snakker av erfaring her.

Ikke vær for ambisiøs

Når man sitter hjemme og planlegger turen så ser man for seg spennende opplevelser mens man utforsker ruiner eller går turer på stranden eller andre steder. Spørsmålet du må stille deg selv er om du hadde orket å holde et slikt tempo hjemme.
Hvis du ikke hadde orket et slikt tempo hjemme, hvorfor legge opp til det når du er ute på tur?
Senk ambisjonsnivået og fokuser mer på kos og det å være sammen med familie, venner eller andre som er med. Det er det som er ferie!

Husk reiseforsikring

I Norge er vi vant til at helsevesenet tar vare på oss uansett. Slik er det ikke i andre land og mange nordmenn får en svært ubehagelig vekker hvis de må på sykehus eller ha medisinsk behandling. Så det gjelder å ha papirene i orden. Les nøye igjennom vilkårene i reiseforsikringen. Hva dekker den og hva dekker den ikke?
Det er forskjeller å reiseforsikringer og noen land har Norge avtaler med og noen land ikke. Ta gjerne kontakt med forsikringsselskapet så du er sikker på at du forstår vilkårene.

Nærmeste ambassade

Det var engang hvor jeg var på reise i utlandet, nærmere bestemt i Kina, hvor jeg havnet i en ubehagelig situasjon. Uten å gå for mye inn på detaljene så var det nødvendig for meg å få litt hjelp fra ambassaden. Ikke fordi jeg hadde gjort noe galt, men fordi jeg rett og slett var usikker på hvordan jeg skulle håndtere situasjonen. Da lærte jeg å alltid ha med meg nummeret til den norske ambassaden og vite hvordan jeg kom i kontakt med dem. Dette var en stor lettelse for meg og gjorde at jeg følte meg tryggere.
Det er ikke sikkert du noensinne trenger å bruke nummeret, men reiser du i områder hvor det har vært eller er uroligheter, så er det svært viktig.

Gi beskjed om hvor du drar

Fjellvett reglene gjelder også på turer i utlandet. Hvis du skal reise alene så bør du dele reiseruten din med dine venner og familie. Da blir det enklere for dem å føle seg trygg på at de vet at du har det bra. Det er også enklere for dem å sørge for at du får hjelp om noe skulle skje, fordi de kjenner reiseruten din.

Skal du reise langt og gjerne besøke flere steder hvor man ikke alltid har dekning på telefon, så bør man lage avtaler om når man skal ringe.
Det kan også være lurt å ha de andre fjellvettreglene i mente, slik som kle deg etter været, i bakhodet når du er ute og reiser! Reisevett er nyttig uansett!